"down-to-earth" ontspanning en pijnbestrijding
 

Down-to-Earth (DTE)

"Down-To-Earth​" is een methode opgebouwd uit een selectie van bekende, minder-bekende en zelf-ontwikkelde strategieën. De Down-To-Earth​ methode is gebaseerd op drie basisprincipes:

  1. voeten op aarde; geen spirituele vlucht
  2. lichaam en gedachten zijn een
  3. niet toen of dan, maar hier en nu

DTE ontleent veel inzichten van Mindfulness, CGT, etc, maar werkt primaire vanuit het lichaam. Mindfulness is geweldig maar het baseerd zich vaak op een "mind over matter" principe. DTE benadrukt de constante interactie tussen lichaam, gedachten en gevoel: "help the body help the mind help the body..." 

Doorgaans wordt de behandeling van lichamelijke klachten uitsluitend lichamelijk (of medisch) aangepakt: een diagnose van het probleem wordt in causale verband getrokken met een oorzaak.  Spanningen en pijn zijn echter altijd in een wisselwerking verbonden met hoe wij voelen en denken. "Down-to-Earth" is een combinatie van massage, meditatie en mindfulness technieken (en voeding) als totale aanpak om inzicht en controle te krijgen op deze wisselwerking; om beweging en ruimte te creëren in de "knopen" van het lichaam, denkwijze en gevoel. 

Neem contact met ons op om te bespreken hoe ManoVita voor u van betekenis kan zijn in dit proces. 

Geen tijd voor meditatie? Bekijk deze korte video van Mingyur Rinpoche. Deze 'alledaagse' principe ligt aan de basis van de DTE meditatie routine.